החלפות המים באקווריום כן או לא.

כל אשר אתם חייבים לדעת לפני פתיחת אקווריום מים חיים (מתוקים) בביתכם.

החלפות המים באקווריום כן או לא.

הודעהעל ידי aquagarden » ש' נובמבר 08, 2008 12:19 pm



רענוני המים באקווריומים הוא נושא אשר עלה רק בשנים האחרונות , ובא משום מקום. והולך לשום מקום...

החלפות מים בתדירות גדולה נעשתה לפני עשרות שנים מהסיבה העיקרית שלא היו בזמנו פילטרים המכונים פילטרים ביולוגים ומשאבות אוויר. לכן הייה צורך לרענן את המים כל כמה ימים משום שרמות האמוניה וכמובן הניטריט והניטראט היו עולות לרמת רעילות מסוכנת לחיי הדגים וכמובן חוסר בחמצן במים.

היום כאשר משתמשים בפילטרים משוכללים ביולוגים ומכנים או משולבים וכן זרימות מים ואוורור מצוינים והחשוב ביותר תאורה מים טובה, אין כל צורך ברענון בתדירויות גבוהות..
.באקווריום אשר ניתמך ביולוגית נכון ואשר גדלות בו אצות הוא אקווריום בריא ואפילו אין כל צורך לבדוק פרמטרים.....(אצות באקווריום = אקווריום מאוזן).
כאשר אנו מפצים במים החסרים באקווריום במי ברז (עדיף על מי אוסמוזה,) וכמובן יש להכין את המים מראש לשחרור הכלור, רמות המלחים והמתכות באקווריום עולות (תלוי באיזה אזור אתם גרים, היחס משתנה ממקום למקום) ,לכן יש צורך בהחלפת 1/3 מכמות המים כל 4-3 חודשים בלבד, וגם זה תלוי בקצב ההתאיידות באקווריום - באקווריום פתוח ההתאיידות גבוהה יותר, לכן מליחות המים תעלה מהר יותר ויש צורך ברענון תכוף יותר.(המלח לא מתאדה מהמים)

אקווריום צמחים הוא האקווריום אשר בו רמות הניטריט והניטראט שואפות ל-0 במיוחד כאשר ישנה תאורה המעודדת גידול אצות וצמחי מים וכן פילטר ביולוגי ... במערכת משולבת זאת, אשר הצמחים הם הפילטר הטוב ביותר רענון המים יכול להיעשות רק כאשר אתם עושים שאיבת רפש. אתם יכולים להשתמש בפילטר חשמלי קטן המכיל ספוג המוצמד בתוך האקווריום בעוצמת זרימה נמוכה ולשנות את מקומו מדי פעם לשם שאיבת הרפש, ובכך נחסך לנו הצורך לשאוב רפש בצורה ידנית. חשוב לעצב את האקווריום שיהיה מקום לזרימות מים חופשיות בו
הרפש המוזכר כאן הוא רק רפש מעודפי מזון ולא חלקי צמחים רקובים.
יש לשים לב, עודפי רפש נוצרים אך ורק בגלל המגדל, אשר יש בו אופי פולני שאומר .. הרבה אוכל זה טוב ובריא!!! להזכירכם דג בטבע אוכל 1% ממשקל גופו ביום. למשל דג הניאון שהוא מאוד פופולרי באקווריום הצמחים, משקלו עד –2 גרם צאו וחשבו את האחוז המזון שהוא צריך לקבל...ולידיעתכם בנושא המזון, כאשר הדג אוכל מעל הכמות הנצרכת וזה אומר לפי 1% ממשקל גופו, עודף המזון יוצא מגופו ללא עיכול ומכאן מתחילות הבעיות של רפש, מחלות דגים כמו פטריות (פונגוס) ועוד. לכן עדיף לתת פחות מזון מאשר עודף.

אקווריום ללא צמחים כאשר הוא מואר נכון ומשתמשים בפילטר ביולוגי אשר יש בו מצע ביולוגי כמו טוף קרמיקה או ביובולז (כדורי פלסטיק), ולהזכירכם ללא פחם או תחליפי פחם , וכאשר האקווריום מאוורר נכון ובעל זרימות מים טובה, אין כל צורך ברענוני מים תכופים.


לדוגמא: אקווריום לציקלידים אפריקאים שבנוי ברובו מסלעים בכמות גדולה ועל הסלעים גדלות אצות שוב אנו מקבלים פילטר ביולוגי טבעי, ואני מדגיש את לב העניין: אצות באקווריום הם פרמטר לאייכות מי האקווריום. כמות האצות ואיכותן הם פועל ישיר לכמויות המזון וזמן התאורה.

כאשר אנו מגדלים דג זהב בצנצנת, זה המקרה הקלאסי שיש בו צורך ברענוני מים רבים בגלל חוסר חימצון וללא פילטר.
כאשר מגדלים דגים בחוות גידול במסות גדולות במיכלים ללא פילטרים יש להחליף כל כמה ימים שליש מהמים תוך כדי עשיית שאיבת רפש.

אבל כאשר תכניסו לאקווריום צמחים טיבעיים או תספקו תאורה מתאימה, יתחילו לצמוח אצות וזה הופך מייד את כל התורה של הרענון למיותרת ברובה משום, שהצמחים הופכים לפילטר ביולוגי ואז יש צורך להחליף מים לעיתים רחוקות יותר וזאת בגלל עליית רמות המלחים והמתכות במים. גם במקרה זה תורת כמות המזון הניתן לדגים היא הבסיס לאיכות המים וחיי הדגים.


כל אשר נכתב זה מניסיוני הרב לאורך שנים בנושא דגי הנוי גידול פיתוח ויצוא דגים..

צלי
aquagarden
Administrator
 
הודעות: 1756
הצטרף: ש' דצמבר 29, 2007 6:02 pm
מיקום: מרכז הארץ מודיעין

חזור אל מאמרים בנושאי אקווריומים של מים חיים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

cron