הקמת אקווריום מיני ריף באקווריום ג'אבו 380

בפורום זה נדון בכל הקשור לדגי מים מלוחים כולל אקווריומים, ציוד, סוגי דגים וכדומה.וכן סירטונים קצרים.

הקמת אקווריום מיני ריף באקווריום ג'אבו 380

הודעהעל ידי aquagarden » ג' מרץ 17, 2009 7:39 pm





כאשר אנו מחליטים על הכנת מיני ריף (אקווריום ימי) עלינו לבחור באקווריום שיתאים לנו מבחינה תקציבית וויזואלית. במאמר זה אנו משתמשים באקווריום ג'אבו מתוצרת סין, אולם ניתן להשתמש בכל אקווריום אחר שווה ערך ביצועי. אקווריומים אלו מכילים את כל הציוד הנחוץ לנו להפעלה השוטפת של האקווריום.

תמונה

[color=darkblue]


יש לשלוף את האקווריום בזהירות רבה מהקרטון אשר הוא נימצא בו. לבדוק האם כל החלקים נמצאים ולא חסר איזה שהוא חלק (זה קורה לא מעט) ובמידה וחסר לבקש את החלק מהחנות. -רצוי לבקש מהמוכר הסבר והדרכה על הרכבת כלל החלקים. יש להעמיד את האקווריום במקום קרוב לנקודת חשמל , חשוב מאוד שהאקווריום יהיה מפולס (למניעת נזילות מים עתידיות דרך מכסה האקווריום).

תמונה



ניתן לראות שהאקווריום מגיע עם חרוזי קרמיקה המשמשים כמצע ביולוגי בפילטר, אנו ממליצים לשדרג את המצע על ידי החלפתו באבני טוף בינוניים אשר יוצרים שטח מגע גדול יותר לבקטריה לעומת חרוזי הקרמיקה. לאחר פיזור הטוף יש להניח את הספוג מעליו להשתדל שיהיה גם הוא מפולס.

תמונה





יש לשים לב בהרבה אקווריומים אלה ראש הכוח מגיע אם צינורית אשר מתחברת למשאבה וכך המשאבה הופכת גם למספקת אוורור דרך ברז וונטורי.
לא מומלץ לחבר את הצינורית הזו כלל.
יש למקם את המשאבה במקום, לחבר אותה לפילטר ולבדוק שהכל מונח נכון. לאחר זאת להסיר את הכל כדי שיהיה מקום לעבוד ולמקם את אבני הריף.

תמונה




בזמן רכישת האקווריום יש לבדוק שקיימות שתי נורות ורצוי מאוד לא נורות PL. יש לבדוק את תקינות עבודתן לפני התקנת המנורה למקום ולאחר גמר הכנת האקווריום.

תמונה




יש להניח את שכבה דקה מאוד של מצע/חצץ בתחתית, אפשר להשתמש בחול ים, או בכל מצע אחר בעובי גרגיר של חול ים וכמובן טבעי. תפקידו העיקרי של המצע הינו הסתרת הזכוכית.
לאחר זאת למקם את הסלעייה במקומה, הסלעייה יכולה להיות מכל אבן אשר אינו מכיל חלקיקי ברזל. אפשר להשתמש באבני כורכר אבן ולא חול, חלוקי נחל, אבן טוף גדולה וכיוב'. כמו כן אפשר לרכוש סלעים "חיים" ולהשתמש בה. כאשר אנו משתמשים בסלעייה "חיה" אפשר לאכלס את הדגים מיידית (רק.... במי ים).
יש לשים לב בזמן העמדת הסלעייה להשאיר מרווח בין הסלעייה והזכוכית מאחור, כדי לאפשר זרימת מים חופשית סביב הריף, בצורה זו אנו מונעים הצטברות רפש ועודפי מזון על קרקעית האקווריום. לאחר גמר מיקום הריף הקטן, יש לבדוק את יציבותו על ידי הזזה קלה של האבנים ולראות האם הם ממוקמים היטב. במידה ויש אבן שלא ממוקמת היטב יש לשנות מיקומה ולוודא את יציבותה.

תמונה




מומלץ להכניס צלחת שטוחה ולמקמה על המצע ואז להכניס את מי הים כאשר אנו שופכים את המים עליה. יש למלא את האקווריום במים עד מקסימום הגובה ולאחר זאת להוציא את הצלחת.

תמונה




1. רצוי מאוד למקמו במקום קריר.
2. התאורה חייבת להיות כפולה.
3. שימוש במי ים.
4. סלעייה "חייה" קנויה או הוספת חתיכות סלעים קטנים(1-2 ס"מ) הנלקחים מהסלעים בים ולשבצם בין הסלעים האחרים באקווריום. יש להכין אותם מראש יחד עם מי הים. הסלעייה באקווריום הופכת "חייה" תוך ימים ספורים.
5. יש להוסיף למצע הפילטר היבש באקווריום חלקי אבן קטנים שהורדו מהסלעים בים, או מהסלעים החיים שנרכשו בחנות, לשם הפעלת הפילטר הביולוגי מיידית.
6. ישנה אפשרות להכניס דגים מיידית לאקווריום (רק במי ים) במקרה ויש מסיבה בערב. ולא חכו כמה ימים. באקווריום בנפח כזה 35 ליטר, מומלץ להכניס עד 8 אלמוגיות קטנות.
7. רצוי מאוד בימים הראשונים להפעיל את התאורה ברציפות (לפחות שבוע) עד להופעת אצות.
8. אין להאכיל את הדגים בימים הראשונים כלל. לאחר זאת להאכיל במזון פתיתים בכמויות אשר לא יגיעו לקרקעית. לא חייבים להאכיל כל יום.
9. רצוי מאוד להחליף שליש מים כל שלושה חודשים.או באם אתם עוברים דרך הים גם לפני שלושה חודשים ויש ברכב כלי לאיסוף מי ים של 5/10 ליטר, אפשר לקחת ולהחליף.רצוי מאוד לקחת את המים בינות הסלעים בחוף. המים ליד הסלעים מכילים את הכמות המקסימלית של המיקרואורגנזמים החיים בים, אפשר לצרף גם קצת אצות ירוקות שמגרדים מהסלע.
10. מי האקווריום מתאדים כ- 2 מ'מ ביום לכן אפשר לפצות את החסר במי ברז רגילים. כאשר משתמשים במי ים אפילו אין כל צורך בבדיקת מליחות המים. יש לזכור כאשר אנו מחליפים את המים, לא להחליף לפני שאנו מפצים את האקווריום במים החסרים במי ברז. אחרת רמת המליחות המים תעלה.
11. את המצע הפילטר הבקטריאלי, (הטוף או חרוזי הקרמיקה), אין לשטוף כלל. את הספוג יש לשטוף אך ורק כאשר הוא ניסתם ומופיעים חלקיקים צפים במי האקווריום. את השטיפה יש לבצע רק במי ים.
12. כל שנכתב במאמר מתאים גם לאקווריומים בנפחים גדולים יותר.ככול שנפח האקווריום והסילעייה גדולים יותר כך ההצלחה מובטחת יותר.
13 לא להכניס אבן אוויר.



אקווריום זה שמוצג בתמונות הוקם ואוכלס בדגים בתהליך של כשעה (60 דקות) מרגע בחירת האקווריום ועד להכנסת הדגים (כולל הצילום).
השתמשנו פה ב-35 ליטר מי ים וב-5 סלעים "חיים" מהים התיכון.


תמונה

.אין להשתמש באקווריום זה באבן אוויר ולהפסיק את פעילות הברז הוונטורי.(רק באקווריומים הסינים הדומים)


בהצלחה צלי[/color]
aquagarden
Administrator
 
הודעות: 1756
הצטרף: ש' דצמבר 29, 2007 6:02 pm
מיקום: מרכז הארץ מודיעין

חזור אל אקווריום של מים מלוחים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

cron